Bildegalleri

BBB-systemet er veldig fleksibelt og folk flest er ikke alltid klar over alle mulighetene de har når de skal bygge sin særegne bokhylle eller seksjon. Derfor har vi samlet et knippe løsninger på denne siden med kommentarer og tips til forskjellige smarte løsninger. Vi er alltid interessert i se hvilke løsninger som finnes der ute, så send oss gjerne et bilde av din bokhylle!

Klikk på kategorien som passer deg eller scroll nedover og la deg inspirere! Bokhyller – Skap og seksjonerPlatesamlinger

Bokhyller

Stueseksjon i syrebeiset bjerk. Satt sammen av tre stk 80-seksjoner i bredden med Skjøtereol 4 (SR4) nederst. Her har man plass til stereoanlegg, vinylplater samt store bøker. Videre oppover er det 20 cm dype hyller som rommer mange bøker og noe nips. Sokkellist nederst gir bokhyllen en ryddig finish. Med belysningen på toppen blir dette rommets midtpunkt.

 

<
Klassisk bokhylle i 30 cm dybde. Denne bokhyllen er satt sammen av flere Skjøtereol 3 (SR3) i ubehandlet furu og malt i en fin gråfarge som matcher høyttalere og lenestol. Noen ganger er det fint med «luft» både over og på sidene av bokhyllen, sånn som på bildet over. Hvis man ønsker å utnytte hele veggen kan man enkelt skjøte på med flere reoler i etterkant.

Sokkellisten er en fin detalj som både hindrer støvsamling under reolen og gir den et mer helhetlig utseende. Mange møter på «hindringer» på veggen sin i form av lufteventiler, stikkontakter, rør etc. Dette har vi god erfaring med og vi kan hjelpe deg med å tilpasse reolen slik at den kan bygges over, under eller rundt det som eventuelt dukker opp på veggen din. Man kan også gjøre plass til bilder og pyntegjenstander som du kan se eksempler på videre nedover.

 

Flott bokhylle i 20 cm dybde malt i en lys gråfarge. Ved å kombinere ønsket antall Skjøtereol 2 (SR2) kan man sette sammen sin perfekte bokhylle. Man bestemmer selv hylleavstanden når man monterer reolene og kan dermed tilpasse avstanden mellom hyllene til sin boksamling. Ved å utelate noen hyller kan man, som på dette bildet, få plass til bryllupsbilder eller favorittmaleriet sitt.

 

Klassisk bokhylle i syrebeiset furu. Dette er et veldig vanlig oppsett med 80-seksjoner og 40-seksjoner skjøtet sammen til en bokhylle. Dypere hyller nederst for de største bøkene og 20 cm dype hyller videre oppover. Her er det plass til å utvide reolen helt opp til taket. Da bruker man toppseksjonene Skjøtereol 1 (SR1) og Skjøtereol 1-40 (SR1-40).

 

Her ser man hvor praktisk og plassbesparende 20 cm dype hyller kan være. Står man i gangen til venstre i bildet og ser inn i rommet så ser man faktiske ikke den blåmalte bokhyllen! Den går akkurat innenfor dørkarmen og man får utnyttet en veggstump som egentlig var ubrukelig før BBB-reolen gjorde sitt inntog. Satt sammen av to stk Skjøtereol 2(SR2) samt en toppseksjon; Skjøtereol 1(SR1) noe som gir en høyde på 240 cm og passer inn i de fleste rom.

 

Provencebeiset bjerk fra gulv til tak. 3 stk 80 seksjoner skjøtet sammen i bredden. Hjørnet utnyttes maksimalt med vinkelreoler. Ekstra liten skjøt, her har man brukt 40-seksjoner som vi har tilpasset etter mål, helt til høyre for å utnytte den lille veggstumpen. Tilsvarende skjøt kunne vært montert på venstre side av reolen, for symmetriens del. Meget flott hjemmebibliotek som utnytter plassen godt.

 

 

Skap og seksjoner

BBB-reolen kan brukes til så mangt, ikke bare bøker. Denne seksjonen er flankert av hvert sitt «tårn» med dype skap nederst og 20 cm dype hyller øverst. Til venstre har man klassiske fyllingsdører mens på høyre side har man valgt noe lavere glassdører samt noen små, praktiske skuffer. I midten er det brukt fem stk. Skjøtereol 3-40 (SR3-40) for å oppnå et «innrykk» i dybden og for å dele opp reolen i flere «rom». Hvis man vil erstatte Picasso med for eksempel en diger TV kan vi kappe ned sidestykkene til ønsket høyde å legge på en sammenhengende hylleplate. Da unngår man at profilene stikker opp av topphyllen.

 

Høye sjalusidører nederst kombinert med åpen reol. Midt i reolen har man montert hyller med skuff (H/2SK) og gjort plass til åpen hylle før man avslutter med glassdører øverst. Sider og skuffer malt i rødt mens skapdører og hyller er malt i hvitt. Alle dører og skuffer i BBB-systemet er hullet slik(hullavstand 96mm) at man kan kjøpe håndtak fra en annen kilde slik som vedkommende har gjort her.

 

Skapseksjon med hjørneskap og små skuffer over dørene. Denne hjørneløsningen er laget av Hjørnereol 2 (SHR2) og skiller seg fra vinkelreolen ved at den tar litt mer plass i rommet, men til gjengjeld har mer lagringsplass. Malt i bonderød mens hyller og håndtak er i syrebeiset furu.

 

Klassisk skapseksjon med dype bokhyller nederst. Man kan selvsagt gjøre det motsatt med skap nederst og bokhyller lenger opp. Her kan man skjøte på en Skjøtereol4-40 (SR4-40) til høyre på reolen. Hvis reolen kommer i konflikt med stikkontakten kan vi tilpasse hyllene sånn at skjøten passer perfekt. Mulighetene er mange med BBB-reolen.

Platesamlinger

Lider du av samlemani? Da kan BBB-reolen være løsningen for deg. Alle deler produseres i heltre; furu eller bjerk. Disse materialene tåler massiv vekt over tid og hyllene vil aldri bøye seg eller sige nedover som man kan oppleve med hyller av for eksempel sponplater. Man kan også demontere reolene og sette de opp i et annet rom uten problemer. Bøker og plater er temmelig standardiserte størrelser og vi kan hjelpe deg å velge antall hyller og tilpasse de etter mål slik at du får utnyttet hver eneste centimeter av veggen din. Løsninger for stereoanlegg og platespiller kan vi også bistå med.

 

Her er mange av BBB-systemets elementer samlet på én vegg. 36 cm dype hyller nederst for vinylplater. Sokkellistene under kler reolen helt ned til gulvet. Skuffeseksjon (SSK) nederst til høyre for ting som ikke tåler dagens lys. Over skuffene har man satt inn en 20 cm dyp hylle for litt ekstra dybde i reolen. Videre ser man skap med glassdører til whiskysamlingen og glass. Mesteparten av veggen er standard bokhyller i 20 cm dybde bygd så langt opp at man akkurat får plass til bøker får man møter taket. Midt i reolen har man satt inn en hylle med uttrekksplate som er noen centimetere dypere enn selve reolen. Over platespilleren er det montert en avstiver hvor man har montert stikkontakter og andre duppeditter.

 

Fin stereobenk i syrebeiset bjerk. Ved å lage små hyller av overskuddsmaterialer får man utnyttet plassen i reolen maksimalt. Her har man valgt å sette to reoler ved siden av hverandre for å enkelt kunne flytte rundt på dem, men man kan selvsagt skjøte de sammen også slik at man unngår dobbelt sidestykke på midten.

 

CD-platens tid er visstnok forbi, men de må vel fortsatt lagres et sted? Med 20 cm dype hyller som monteres med ca 15 cm avstand fra hverandre får man en veldig god løsning for nettopp dette. Her har man utnyttet veggen godt med en vinkelreol og en spesialtilpasset reol som er skjøtet på helt til slutt. Denne løsningen fungerer også utmerket til for eksempel DVD/Blu-ray-filmer.

 

Her har man tatt utgangspunkt i ubehandlet furu og malt i friske farger. Platesamling nederst i spesialtilpassede Skjøtereol 4 (SR4). Sjalusidøren i midten fungerer som barskap med blant annet Vinhylle 39 inni. Hvis man planlegger reolen sin nøye får man plass til mye forskjellig. Her er det, foruten vinylplater og barskap, også dekoder, platespiller, forsterker, spillkonsoll, bøker, DVDer med mer. Plantene over TV står på en Hylle 20×98 og utnytter en plass det ellers er vanskelig å finne noe som passer.