Play Video

Historien om BBB-Reolen

BBB-reolen varer i flere tiår og er bra for miljøet. Reolene kan enkelt demonteres, flyttes og monteres opp igjen senere ved f.eks. flytting. Alle deler kan kjøpes løst og er produsert 100 % furu eller bjerk. Alt trevirke som brukes i produksjonen kommer fra FSC-sertifisert skog.

Begynnelsen i 1953

Edvin Helseth designer de første modulene på oppdrag fra forlegger Henrik Groth . Eidsvoll Rivefabrikk starter produksjon av reolen som fikk navnet Bokhandlerens Billige Bokhylle, mest kjent som BBB-reolen.

Moderniseres i 1961

Systemet moderniseres av Helseth og sidestykkene får sin, etter hvert så velkjente, profil.  Helseth var inspirert av byggesettet Meccano fra barndommen og ville designe en hylle som kunne bygges i ulike størrelser etter brukerens behov. Helseths designoppdatering viser seg å være en genistrek, og etter en presentasjon i London jobber man på Eidsvoll tre skift i døgnet for å dekke etterspørselen.

Etterspørselen øker på 70-tallet

BBB-reoler er nå et velkjent syn i de norske hjem. Fabrikken på Eidsvoll utvider for bedre å kunne håndtere den økende etterspørselen.

Norsk Designråds klassikerpris for god design på 90-tallet

Produksjonen flyttes til Latvia for bedre å kunne konkurrere på pris i et stadig tøffere marked. BBB-reolen blir tildelt Norsk Designråds klassikerpris for god design i 1998. Juryen begrunnet valget med at det er et enkelt, klassisk og fleksibelt system. Systemet utvides stadig med forskjellige typer tilbehør samt nye farger.

BBB-System AS tar over i 2011

Fabrikken på Eidsvoll går konkurs etter mange vanskelige år og BBB System AS, som har vært forhandler av reolen siden 1981, overtar produksjonen. Samarbeidet med fabrikken i Latvia videreføres og består den dag i dag. BBB System leverer reolen til drøyt 100 forhandlere rundt omkring i Norge. Systemet selges også til forhandlere i København, Bern og Flensburg i Tyskland. Nettsalgboomen gjør at reolen etterhvert finnes i blant annet Paris, Philadelphia, Granada og Gøteborg.

Ny nettportal i 2015

Ny nettportal lanseres for bestilling og inspirasjon. Bokhyller.no ser dagens lys og sørger for at kunder som kjøpte reolen på 60-tallet fortsatt kan utvide reolen sin uten problemer.

Nytt webdesign i 2017

Bokhyller.no får nytt design, forbedret hastighet, bedre brukergrensesnitt og egen Facebookside. BBB-reolen finner stadig veien inn i nye, norske hjem.

Omstrukturering av nettbutikken i 2021

Etter flere år på web, får bokhyller.no en skikkelig rehabilitering i nettbutikken. Hele strukturen endres, og oppdateres til moderne standard. Nye funksjoner som content awereness blir testet for å gjøre nettsiden enda mer brukervennlig.