Historien om BBB-reolen

1953 – Edvin Helseth designer de første modulene på oppdrag fra forlegger Henrik Groth . Eidsvoll Rivefabrikk starter produksjon av reolen som fikk navnet Bokhandlerens Billige Bokhylle, mest kjent som BBB-reolen.

1961 – Systemet moderniseres av Helseth og sidestykkene får sin, etter hvert så velkjente, profil.  Helseth var inspirert av byggesettet Meccano fra barndommen og ville designe en hylle som kunne bygges i ulike størrelser etter brukerens behov. Helseths designoppdatering viser seg å være en genistrek, og etter en presentasjon i London jobber man på Eidsvoll tre skift i døgnet for å dekke etterspørselen.

70-tallet – BBB-reoler er nå et velkjent syn i de norske hjem. Fabrikken på Eidsvoll utvider for bedre å kunne håndtere den økende etterspørselen.

90-tallet – Produksjonen flyttes til Latvia for bedre å kunne konkurrere på pris i et stadig tøffere marked. BBB-reolen blir tildelt Norsk Designråds klassikerpris for god design i 1998. Juryen begrunnet valget med at det er et enkelt, klassisk og fleksibelt system. Systemet utvides stadig med forskjellige typer tilbehør samt nye farger.

2011 – Fabrikken på Eidsvoll går konkurs etter mange vanskelige år og BBB System AS, som har vært forhandler av reolen siden 1981, overtar produksjonen. Samarbeidet med fabrikken i Latvia videreføres og består den dag i dag. BBB System leverer reolen til drøyt 100 forhandlere rundt omkring i Norge. Systemet selges også til forhandlere i København, Bern og Flensburg i Tyskland. Nettsalgboomen gjør at reolen etterhvert finnes i blant annet Paris, Philadelphia, Granada og Gøteborg.

2015 – Ny nettportal lanseres for bestilling og inspirasjon. Bokhyller.no ser dagens lys og sørger for at kunder som kjøpte reolen på 60-tallet fortsatt kan utvide reolen sin uten problemer.

2017 – Bokhyller.no får nytt design, forbedret hastighet, bedre brukergrensesnitt og egen Facebookside. BBB-reolen finner stadig veien inn i nye, norske hjem.